HOŞGELDİM


"HOŞ GELDİNİZ" ve umarım "HOŞ BULARAK" AYRILIRSINIZ... 😊

BU BLOGDAKİ HER ŞEY, KENDİMİZİ "BİRAZ DAHA İYİ HİSSETMEK" AMACIYLA PAYLAŞILIYOR...

KUR'AN'DAN, RUHUMUZA HUZUR VEREN AYETLER; UMUT VE YAŞAMA SEVİNCİ AŞILAYAN ŞİİRLER VE ŞARKILAR; ÖZENLE SEÇİLMİŞ FAYDALI ÖZLÜ SÖZLER VE ALINTILAR; İÇİMİZİ AÇAN HARİKA FOTOĞRAFLAR VE TABLOLAR; YOL GÖSTERİCİ HİKAYE VE MASALLAR; HUZUR VEREN SÖZSÜZ MÜZİKLER (DALGA, MARTI, YAĞMUR, KUŞ, DERE SES KAYITLARI VEYA MOTİVASYON MÜZİKLERİ); ŞİFA VEREN MÜZİKLER vs. vs.

MUTLAKA İÇLERİNDEN BİRİ VEYA BİRKAÇI SİZE DE HİTAP EDECEKTİR; ONLARI KENDİ İYİLİĞİNİZ İÇİN KULLANIN!

HUZURLU OLMAK İÇİN "KİŞİSEL ÇABA ve İSTEK" GEREKTİĞİNİ HEP HATIRLAYALIM ve KENDİ HUZURUMUZU İNŞA ETMEK İÇİN BİR AN EVVEL HAREKETE GEÇELİM İNŞALLAH...

HUZUR BULANLARDAN VE ŞÜKREDENLERDEN OLABİLMEMİZ ÜMİT VE DUASIYLA... 💖

"Huzuru ifade eden şiirlerden mısralar ya da kutsal metinlerden cümleler okumak, zihin yapınıza İYİLEŞTİRİCİ MERHEM etkisi yapar." Norman Vincent Peale


8 Mart 2017 Çarşamba

PEYGAMBERİMİZ MUCİZE GÖSTERDİ Mİ? - PEYGAMBERİMİZİN MUCİZELERİ !!! - KONULARINA GÖRE KUR'AN AYETLERİ

İNGİLİZ HOCA SANA SORSA NE DERDİN?
SENCE PEYGAMBERİMİZ MUCİZE GÖSTERDİ Mİ?


Bu hikaye gerçektir: İstanbul'da bir dil kursundaki İngiliz hoca, sınıfındaki çoğu yetişkin çağda Türk ve Müslüman öğrencilerine şöyle söylüyor: "Musa Peygamber denizi yardı, İsa Peygamber ölüleri diriltirdi. Peki sizin peygamberiniz hangi mucizeyi gösterdi?"
İçlerinde eşimin de bulunduğu yaklaşık on beş-yirmi öğrencinin hiçbirinden ses çıkmıyor. Hoca, kendi sorusuna kendisi cevap veriyor ama o cevabı buraya yazmayacağım, çünkü bu önemli değil. ASIL MESELE ŞU Kİ Müslüman bir ülkenin, kendisine "Müslüman" diyen vatandaşlarının büyük çoğunluğu, "peygamberimiz ve mucizeler" konusunda aslında pek de bir şey bilmiyorlar. Bilenlerin çoğunluğu da maalesef Kur'an'dan değil, uydurma rivayetlerden öğrendiklerini gerçek zannediyorlar.
Eğer konu hala ilginizi çekiyor ve okumaya devam ediyorsanız, aşağıdaki Kur'an ayetlerini okuyarak sevgili Peygamberimizin (Allah'ın selamı üzerine olsun) mucize gösterip göstermediğini, en gerçek ve en mükemmel kaynaktan KENDİNİZ öğrenebilirsiniz. Saçma sapan ve yanlış söylemlerin aksine, KUR'AN-I KERİM KESİNLİKLE ANLAŞILIR VE AÇIK BİR KİTAPTIR. Öyle olmasaydı pek çok ayette Rabbimiz bizden okuyup düşünmemizi istemez ve her birimizi o Kitap'tan sorumlu tutmazdı.




PEYGAMBERİMİZ VE MUCİZELER KONULU KUR'AN AYETLERİ:

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm


İSRA SURESİ          (iniş sırası: 50/17 . sure)                   
59. Bizi, MUCİZELER GÖSTERMEKTEN ALIKOYANdaha öncekilerin onları yalanlamış olmasından başka bir şey değildir. Semûd kavmine o dişi deveyi açık bir mucize olarak verdik de onunla kendilerine zulmettiler. Biz, mucizeleri yalnız korkutup sindirmek için göndeririz.


EN’AM SURESİ      (iniş sırası: 55/6 . sure)                    
109. Tüm yeminleriyle Allah'a yemin ettiler ki, eğer kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklar. Söyle onlara: "Mucizeler ancak Allah'ın katındadır.Mucize geldiğinde de iman etmeyeceklerini anlamıyor musunuz?
110. Biz onların gönüllerini ve gözlerini ters çeviririz, ilk seferinde buna iman etmedikleri gibi bırakırız kendilerini de azgınlıkları içinde körü körüne bocalar dururlar.
111. Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler kendileriyle konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına dikseydik, Allah'ın dilemesi dışında, yine de inanmazlardı. Ne var ki, çokları cehalet sergiliyorlar.


RA’D SURESİ         (iniş sırası: 87/13 . sure)                  
38. Yemin olsun, biz senden önce de resuller gönderdik, onlara da eşler ve evlatlar verdik.
 Hiçbir resul, Allah'ın izni olmadıkça herhangi bir mucize getiremez. Her süre için bir yazı vardır.


EN’AM SURESİ      (iniş sırası: 55/6 . sure)                    
35Eğer yüz çevirip gitmeleri sana ağır geldiyseHAYDİ GÜCÜN YETİYORSA, yerin içinde bir delik yahut gökte bir merdiven ara da ONLARA BİR MUCİZE GETİR. Allah dileseydi onları doğru ve güzelde birleştirirdi. Artık cahillerden olma.
36. Ancak gereğince dinleyenler çağrıya cevap verir. Ölülere gelince, Allah onları diriltecektir, sonra O'na döndürülecekler.
37. Dediler ki: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Kuşkusuz, Allah bir mucize indirmeye Kaadir'dir. Fakat çokları bilmiyorlar."


ANKEBUT SURESİ                       (iniş sırası: 85/29 . sure)       
50. Dediler ki: "Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!" De ki: "Mucizeler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim. Hepsi bu."
51. Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara YETMİYOR MU? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.


RA’D SURESİ         (iniş sırası: 87/13 . sure)       
7. Küfre sapmış olanlar şöyle derler: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!Sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir önder vardır.


MÜMİN SURESİ     (iniş sırası: 60/40 . sure)                  
78. Yemin olsun, biz senden önce de resuller gönderdik. Onların bir kısmının hayat ve hatırasını sana anlattık, bir kısmının hayat ve hatırasından sana bahsetmedik. Hiçbir resulün, Allah'ın izni olmaksızın herhangi bir mucize getirmesi söz konusu olamaz. Allah'ın emri geldiğinde, hakla hükmedilir ve gerçeği hükümsüz kılmaya çalışanlar orada hüsrana uğrarlar.


FURKAN SURESİ              (iniş sırası: 42/25 . sure)                  
7. Şunu da söylemişlerdir: "Ne biçim resuldür bu; yemek yiyor, sokaklarda yürüyor. Üzerine bir melek indirilmeli, beraberinde özel bir uyarıcı olmalı değil miydi?"
8. "Yahut ona bir hazine gönderilmeli yahut ürününden yediği bir bahçesi olmalı değil miydi?" O zalimler şunu da söylediler: "Sizler büyülenmiş bir adamdan başkasının ardı sıra gitmiyorsunuz."
9. Bak da gör! Nasıl da örnekler sunuyorlar sana. Sapıttılar, artık bir daha yol bulamazlar.

10. Şanı yücedir o kudretin ki, DİLERSE sana ondan daha hayırlısını, altından nehirler akan bahçeleri VERİR ve senin için köşkler de yapar.
11. İş onların söyledikleri gibi değil. Onlar o kıyamet saatini yalanladılar. Ve biz, kıyamet saatini yalanlayanlara alevli bir ateş hazırlamışızdır.


RUM SURESİ          (iniş sırası: 84/30 . sure)                  
58. Yemin olsun ki, biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü örneği verdik. Sen onlara bir mucize GETİRSEN, o inkâr edenler mutlaka şöyle diyeceklerdir: "Siz, eskiyi hükümsüz kılanlardan başkası değilsiniz."
59. İlimden nasipsizlerin kalpleri üzerine Allah işte böyle mühür basıyor.


ŞUARA SURESİ     (iniş sırası: 47/26 . sure)                  
3. Onlar iman etmiyorlar diye kendini üzüntüden tüketir gibisin.
4. EĞER İSTESEK gökten üzerlerine bir MUCİZE İNDİRİRİZ de boyunları onun önünde perişanlıkla eğilip kalır.
5. O Rahman'dan kendilerine söze bürünmüş yeni bir hatırlatma gelmeye dursun, ondan mutlaka yüz çevirirler.
6. Yemin olsun, yalanladılar ama yakında gelecektir onlara alaya alıp durdukları şeyin haberleri.
7. Bakmadılar mı yere, neler fışkırtmışız onda cömert ve bereketli her çiftten.
8. Bunda elbette bir mucize var, fakat onların çoğu mümin değiller.
9. Ve hiç kuşku yok, senin Rabbin gerçekten mutlak Azîz, mutlak Rahîm'dir.


HUD SURESİ           (iniş sırası: 52/11 . sure)                  
12 Belki de sen; onlar, "Ona bir hazine indirilseydi yahut beraberinde bir melek gelseydi ya!" diyorlar diye göğsün sıkışıp daralarak, sana vahyedilmekte olanının bir kısmını terk etmeye kalkarsın. Gerçek olan şu ki, sen sadece bir uyarıcısın. Allah ise her şey üzerinde bir Vekîl'dir.


YUNUS SURESİ     (iniş sırası: 51/10 . sure)                  
20. Şöyle derler: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Gayb, Allah'ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim."


ENBİYA SURESİ    (iniş sırası: 73/21 . sure)       
5. Şöyle de dediler: "Saçma sapan rüyalar bunlar! Belki de uydurduğu bir yalandır. Belki de bir şairdir o. Hadi bir mucize getirsin bize, öncekilere gönderildiği gibi..."
6. Onlardan önce yere batırdığımız hiçbir yurt ve uygarlık iman etmemiştir. Onlar mı iman edecekler!...
7. Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz erler gönderdik. Hadi, sorun zikir/Kur'an ehline, eğer bilmiyorsanız...
8. Biz onları yemek yemez bir ceset olarak yaratmadık. Onlar sonsuza dek kalıcı da değillerdi.
9. Sonra onlara verilen söze sadık kaldık da onları ve dilediklerimizi kurtardık. Ve israfa saplanıp haddi aşanları helâk ettik.
10. Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?


İSRA SURESİ          (iniş sırası: 50/17 . sure)                  
89. Yemin olsun, biz bu Kur'an'da, insanlar için her örnekten nicelerini sıraladık. Ama insanların çoğu inkârdan başka bir şeyde diretmediler.
90. Dediler ki: "Bizim için yerden bir pınar fışkırtmadığın sürece sana asla inanmayacağız!"
91. "Yahut senin, hurmalardan, üzümlerden oluşan bir bahçen olmalı. Onların aralarından şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın."
92. "Yahut iddia ettiğin gibi göğü, parçalar halinde üzerimize düşürmelisin yahut Allah'ı ve melekleri karşımıza dikmelisin."
93. "Yahut altından bir evin olmalı yahut göğe yükselmelisin. Ancak senin göğe çıktığına, okuyacağımız bir kitabı bize indireceğin zamana kadar, asla inanmayız!" De ki: "Rabbimin şanı yücedir. Ben, insan bir resulden başka neyim ki?"
94. Kendilerine hak kılavuzcusu geldiğinde, insanların iman etmelerine, şöyle demelerinden başka bir şey engel olmadı: "Allah, bir insan mı resul gönderdi?"
95. De ki: "Eğer yeryüzünde doygunluğa ulaşmış melekler dolaşır olsaydı, elbette gökten onlara bir melek-resul gönderirdik."
96. De ki: "Benimle sizin aranızda tanık olarak Allah yeter. O, kullarından haberdardır, onları görmektedir."


RA’D SURESİ         (iniş sırası: 87/13 . sure)                  
27. Küfre sapanlar derler ki: "Rabbinden ona bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Allah dilediğini/dileyeni saptırır. Doğruya yöneleni de kendisine iletir."
28. Böyleleri, inanan ve gönülleri Allah'ın zikriyle/Kur'an'ıyla tatmin bulan kişilerdir. Gözünüzü açın! Gönüller yalnız Allah'ın zikriyle/Kur'an'la tatmin bulur.


BAKARA SURESİ  (iniş sırası: 92/2 . sure)         
118. Bilgiden yoksun olanlar dedi ki: "Allah bizimle konuşsaydı yahut bize bir mucize gelseydi ya! ..." Onlardan öncekiler de aynen onların dediği gibi demişti. Kalpleri birbirine benzemiştir. Biz ayetleri, gerçeği apaçık bilmek isteyenler için iyiden iyiye açıklamışızdır.


A’RAF SURESİ       (iniş sırası: 39/7 . sure)                    
146.Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları ayetlerimden uzak tutacağım: Onlar hangi mucizeyi görseler ona inanmazlar. Doğruya varan yolu görseler, onu yol edinmezler. Ama azgınlık yolunu görseler onu yol edinirler. Bu böyledir. Çünkü onlar ayetlerimizi yalanladılar ve onlara karşı kayıtsız kaldılar.
147.Ayetlerimizi ve ahirete varılacağını yalan sayanların tüm yaptıkları boşa gitmiştir. Bulacakları karşılık, yapıp ürettiklerinden başkası olmayacaktır.


EN’AM SURESİ      (iniş sırası: 55/6 . sure)         
158. Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin gelmesini mi, Rabbinin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bazı mucizelerinin gelmesini mi? Rabbinin bazı mucizeleri geldiği gün, daha önce iman etmemiş yahut imanında bir hayır sahibi olamamış kişiye imanı hiçbir yarar sağlamayacaktır. De ki: "Bekleyin! Doğrusu biz de bekliyoruz."


TAHA SURESİ        (iniş sırası:45/20 . sure)                   
133. Dediler ki: "Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya!" Peki, önceki sayfalardaki açık kanıt onlara gelmedi mi?
134. Eğer biz onları, ondan önce bir azapla helâk etseydik mutlaka şöyle diyeceklerdi: "Rabbimiz, ne olurdu bize bir resul gönderseydin de zelil ve rezil olmadan önce senin ayetlerine uysaydık!"
135. De ki: "Herkes bekleyip gözetlemede; hadi siz de bekleyip gözetleyin! Yakında bileceksiniz dosdoğru yolu izleyenler kimlermiş, hidayete eren kimmiş!"

  
YUSUF SURESİ      (iniş sırası: 53/12 . sure)                  
103. Sen hırslanasıya istesen de, insanların çoğu inanmayacaktır.
104. Sen, bu tebliğin için onlardan bir ücret istemiyorsun. O, bütün âlemler için bir hatırlatmadan başka şey değildir.
105. Göklerde ve yerde nice mucizeler var ki, yanlarından geçerler de dönüp bakmazlar bile.
106. Onların çoğu şirke bulaşmış olmadan Allah'a iman etmez.

  
RUM SURESİ          (iniş sırası: 84 / 30. sure)      
24. Yine O'nun ayetlerindendir ki O size, korku ve ümit olmak üzere şimşeği gösteriyor; gökten bir su indiriyor da ölümünden sonra toprağı onunla canlandırıyor. Bunda, aklını işleten bir topluluk için elbette mucizeler vardır.


NAHL SURESİ        (iniş sırası: 70 / 16. sure)      
10. O sizin için gökten bir su indirdi; ondan bir içecek var. Kendisinden hayvanlarınıza yedirdiğiniz bir ağaç da ondan oluşmaktadır.
11. O suyla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve her çeşitten meyvalar bitirir. Hiç kuşkusuz, bunda, derin derin düşünen bir toplum için gerçek bir mucize vardır.
12. Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı sizin emrinize vermiştir. Yıldızlar da O'nun emriyle bir hizmete boyun eğmiştir. Bütün bunlarda, aklını çalıştıran bir topluluk için elbette ibretler vardır.
13. Ve sizin için yeryüzünde, çeşit çeşit renklerde başka şeylere de vücut vermiştir. Bütün bunlarda, düşünüp ibret alacak bir toplum için elbette bir mucize vardır.


NAHL SURESİ        (iniş sırası: 70 / 16. sure)      
65. Allah, gökten bir su indirdi de onunla, ölümünden sonra yeryüzüne hayat verdi. Kuşkusuz, bunda kulak verip dinleyen bir topluluk için mutlaka bir mucize vardır.
66. Hayvanlarda da sizin için kesin bir ibret vardır. Size onların karınlarından, fışkı ile kan arasından halis bir süt içiriyoruz ki, içenlerin boğazlarından kayar gider.
67. Hurmalıkların meyvalarından, üzümlerden de sarhoş edici bir içecek ve güzel bir rızık elde edersiniz. İşte bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir mucize vardır.
68. Rabbin, balarısına şöyle vahyetti: "Dağlardan evler edin, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan da..."
69. "Sonra, meyvaların her türünden ye de boyun bükerek Rabbinin yollarına koyul." Onun karıncıklarından, renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki, insanlar için onda şifa vardır. Derin derin düşünen bir topluluk için, bunda kesin bir mucize var.

 
YASİN SURESİ       (iniş sırası: 41 / 36. sure)      
33. Ölü toprak onlar için bir mucizedir. Onu dirilttik, ondan dâne çıkardık; bak işte ondan yiyorlar.
………………………..
37. Gece de onlar için bir mucizedir. Gündüzü ondan soyup alırız da onlar karanlığa gömülüverirler.


Sema'dan SEMAya NOT: Yukarıdaki muhteşem Kur'an ayetleri, rahmetli Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkçe Kur'an mealinden alınmıştır. Eğer çok değerli hocamıza karşı maalesef önyargı besleyen  arkadaşlardansanız, dilediğiniz bir hocanın mealiyle karşılaştırmak için KURANMEALİ.COM adresini kullanabilirsiniz. Ayetlerin İngilizce çevirisini bulmak isteyenler varsa, yine aynı siteden yararlanarak kolayca M. Pickthall'ın İngilizce mealine ulaşabilirler.
KUR'AN AYETLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKERSE; ÖZELLİKLE YURT DIŞINDA YAŞIYORSANIZ YA DA YABANCI DOSTLARINIZ, ÖĞRETMENLERİNİZ, ÖĞRENCİLERİNİZ VARSA BU SAYFAYI DA İNCELEMENİZİ HARARETLE TAVSİYE EDERİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sema'dan SEMAya DER Kİ: "Lütfen yorum yazmaya üşenmeyin; hepimizin moral ve motivasyona ihtiyacı var :) Ama paylaşımı hiç beğenmediyseniz, üşenmenizi anlayışla karşılayabilirim... Şaka şaka, her yoruma açığım; siz yeter ki yazın..." 😊 💖💖💖